Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Parteneri
UB PDF Print E-mail

Universitatea din Bucuresti

www.unibuc.ro

Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46 sector 5, Cod postal 050107, Bucuresti, Romania


...Universitatea are ca misiune sa fie o institutie publica de formare a specialistilor in stiinte exacte, naturale, sociale si umaniste, de cerectare in aceste domenii si de sprijin pentru dezvoltarea societatii, in conformitate cu principiile Declaratiei de la Bologna si ale Declaratiei de la Lisabona.

...In conformitate cu Stategia Universitatii din Bucuresti obiectivele pe termen mediu sunt:
- sustinerea procesului de integrare a învatamîntului superior, prin evolutia concertata catre o convergenta cu spatiul european al învatamîntului superior, în termenii Declaratiei de la Bologna
- Cercetarea si scolile doctorale
- Asigurarea calitatii
- Internationalizarea
- Gestiunea patrimoniului si dezvoltarea institutionala.

 
UPB PDF Print E-mail

Universitatea Politehnica din Bucuresti

www.upb.ro

Splaiul Independentei 313, Bucuresti, Cod Postal 060042, Romania


...Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti (U.P.B.) isi asuma misiunea de a pregati specialisti in diferite domenii tehnice, capabili de a utiliza cunostinte stiintifice, tehnice si cultural-umaniste valoroase, de a contribui la progresul tehnologic, economic si social-cultural al societatii romanesti si al lumii contemporane.
Ea isi propune sa creeze noul profil de universitate tehnica, ce promoveaza forme de pregatire adaptate cerintelor unei societati in plina competitie, supusa procesului de integrare cu Comunitatea Europeana si Internationala.
...Misiunea sa principala este formarea resurselor umane capabile sa se adapteze cerintelor economiei de piata si noilor tehnologii, care sa aiba cunostinte economice si manageriale si care sa promoveze principiile de dezvoltare durabila si de protejare a mediului inconjurator. Pentru aceasta indivizii trebuie sa fie formati dupa principiul modern al participarii directe la alegerea traiectoriei lor formative, sa fie inclusi intr-un proces de invatare care sa le asigure sanse reale la competitia de pe piata libera a fortei de munca.
...Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti reprezinta o parte integranta a comunitatii academice internationale, impartasind crezul in aceleasi valori morale, educationale, stiintifice si culturale.

 
UEFISCSU PDF Print E-mail

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare – UEFISCSU

www.uefiscsu.ro

.....Str. Schitu Magureanu Nr. 1, Et. 3, Sector 5, Cod 050025, Bucuresti, Romania


...Institutia are ca obiectiv major consolidarea pozitiei de organizatie leader in managementul si administrarea cercetarii stiintifice si a finantarii invatamantului superior prin promovarea calitatii, leadership-ului, inovarii si profesionalismului, prin loialitate fata de partenri si client, in conditie de eficienta, transparent si responsabilitate sociala.
...Institutia a fost infiintata in baza Legii 150/2000 si este institutie publica, cu personalitate juridica, in subordine Ministerului Educatiei si Cercetarii. UEFISCSU este subordonata administrativ Ministerului Educatiei si Cercetarii, iar functional, Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior si Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior.
...Misiunea organizatiei este de a gestiona resursele financiare necesare pentru a sustine dezvoltarea invatamantului superior si a cercetarii stiintifice. Pentru aceasta organizatia urmareste atragerea de noi surse financiare si orientarea activitatilor sale spre un management de calitate al finantarii invatamantului superior si al cercetarii stiintifice.

... UEFISCSU are urmatoarele atributii principale:
- asista CNFIS si CNCSIS in aplicarea politicilor elaborate de Ministerul Educatiei si Cercetarii pe baza propunerilor celor doua consilii;
- organizeaza competiile pentru granturi, realizeaza intregul proces operativ pentru selectarea si auditarea proiectelor si programelor propuse spre finantare de cele doua consilii, sprijina managementul financiar al acestora, pe baza legislatiei in vigoare si monitorizeaza realizarea proiectelor si indeplinirea obiectivelor;
- asigura buna desfasurare a activitati curente a CNFIS si a CNCSIS in relatiile cu institutiile de invatamant superior, cu alte organizatii si institutii publice private;
- administreaza si gestioneaza resursele destinate activitatilor CNFIS si CNCSIS in conformtate cu deciziile celor doua consilii, in conditiile legii.

 


 

Calendarul evenimentelor

June 2024
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Login